-  -
Tekstgrootte   
PrivaZorg de Achterhoek 'professionele zorg met bekende gezichten en vertrouwde handen'
 • Home
 •  > 
 • Financieel
 •  > 
 • PGB
 • Het Persoons Gebonden Budget (PGB) 

  Met het PGB neemt u het heft in eigen handen en regelt u zelf uw eigen zorg, begeleiding, en voorzieningen. U krijgt een budget welke direct uitbetaald wordt door de Sociale verzekeringsbank (SVB) aan de zorgverlener. Dit gebeurt aan de hand van het contract dat u heeft afgesloten met de zorgverlener. Uw eigen bijdrage aan de zorg is al ingehouden door het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Voor meer informatie zie de website: www.hetcak.nl 

  Bij een PGB uit de WMO heeft de gemeente enkele voorwaarden: de gemeente kijkt of een PGB bij u past en beoordeelt de kwaliteit van de diensten en hulpmiddelen die u inkoopt. Zij hebben regels voor het inzetten van het sociale netwerk en het uitbetalen ervan.

  Bij een PGB uit de Wet langdurige Zorg (Wlz) nodigt het zorgkantoor u uit voor een gesprek om te kijken wat het beste bij u past.

  Bij een PGB uit de Zorgverzekeringswet (ZvW) worden verpleging en verzorging vergoed vanuit het basispakket. De zorgverzekeraar stelt hier enkele voorwaarden aan: de verzekeraar kijkt of een PGB bij u past en beoordeelt de kwaliteit van de zorg die u inkoopt.

  Bij een PGB kiest u zelf uw zorgverleners en begeleiders uit. Of u huurt PrivaZorg in, die in uw opdracht gaat werken. U maakt zelf de afspraken over wat er gedaan moet worden, op welke dagen er voor u wordt gewerkt en de vergoeding die u ervoor betaald uit het PGB. Op deze manier houdt u zelf de regie over uw zorg. Als u zelf het budget beheert moet u een administratie bijhouden en periodiek verantwoording afleggen waaraan u het budget besteed. 

  De belangenvereniging voor mensen met een PGB “Per Saldo”geeft informatie over het persoonsgebonden budget. www.pgb.nl 

  © puntjesopde-i.nl